Klassinen ranskalainen keittotaito sekä niin ruotsalaiset kuin
venäläisetkin vaikutteet ovat sulautuneet Kosmoksen pitkän
historian aikana aidoksi ”helsinkiläiseksi keittiöksi”.

Kosmoksen oma ruisleipä leivotaan 75 vuotta vanhaan juureen ja kaikki kastikkeet valmistetaan

perinteitä kunnioittaen itse keitettyihin liemiin. À la carte -listan pysyviä annoksia ovat suomalaisen

ruokakulttuurin klassikot blineistä paistettuihin silakoihin ja wieninleikkeeseen.

Kaikkien listojen annokset ovat saatavilla myös lounasaikaan, päivittäin vaihtuvan lounaslistan lisäksi.

À LA CARTE

Alkuruokia

Siikaceviche, avokadokreemiä ja tiristettyjä tiikeriravunpyrstöjä

14 €

 

Purjotuhkaan käärittyä kirjolohta ja kuningasrapua, sitruunatimjamilla
maustettua kurkku-inkiväärisalaattia ja seesaminsiemeniä

15 €

 

Panzanella salaattia ja Puzzone di Moena-juustoa

12 € / 16 €

 

Suomalainen antipasto
muikkua, kirjolohta, metsäsienisalaattia, graavia poroa ja Viinitarhuri-juustoa

15 €

 

Graavia poroa ja balsamicolakkoja

14 €

 

Juustolla kuorrutettuja etanoita ja valkosipulia

15 €

 

Korvasienikeittoa

14 €

Kalaruokia

Paistettuja muikkuja ja perunamuhennosta

18 €

 

Paistettuja ahvenfileitä, korvasienikastiketta
ja maa-artisokka-perunaterriiniä sekä pinaattia

28 €

 

Savustettua haukea ja vihersimpukkaa, lehtikaali-nokkossalaattia ja
sitruunaruoholla maustettu beurre blanc

26 €

Liharuokia

Wieninleike ja perunamuhennosta

28 €

 

Châteaubriand ja paistettua ankanmaksaa, tiristettyä yrttiperunaa,
tryffelivoissa paistettuja samppanjatatteja ja madeirakastiketta

32 €

 

Coeur de filet provençale (vähintään kahdelle)

à 34 €

 

Poronfileetä ja porowallenberg, paahdettua maa-artisokkaa,
hiillostettua yrttisipulia ja tummaa kuusenkerkkäkastiketta

28 €

Vihannesruokia

Sienipihvejä, uunipunajuurta ja jogurttikastiketta

17 €

 

Kasvispyttipannua, ryytisinappia, punajuuriketsuppia,
kurkkusalaattia ja uppomuna

16 €

Klassikoita

Tartarleipä Kosmos

– sipulilla ja worchestershirekastikkeella maustettua sisäpaistia,
lisäkkeenä mätiä, smetanaa ja keltuainen

26 €

 

Kuorrutettu Sylvesterleipä
– tummalla paahtoleivällä mätiä ja korvasienikastiketta

24 €

 

Vorschmack ja duchesseperunaa

16 € / 22 €

Jälkiruokia

Pala valinnanvaraista juustoa ja hilloketta

6 €

 

Kuusenkerkällä maustettu panna cotta, metsämansikkasorbetti,
kantarellikeksi ja siitepölyä

10 €

 

Kotitekoista vaniljajäätelöä ja kuumaa suklaakastiketta

11 €

 

Lakritsimutakakkua, lakritsipyreetä, tyrnisorbettia ja marenkia

9 €

 

Ohukkaita, tuoreita marjoja ja kermavaahtoa

10 €