Klassinen ranskalainen keittotaito sekä niin ruotsalaiset kuin
venäläisetkin vaikutteet ovat sulautuneet Kosmoksen pitkän
historian aikana aidoksi ”helsinkiläiseksi keittiöksi”.

Kosmoksen oma ruisleipä leivotaan 75 vuotta vanhaan juureen ja kaikki kastikkeet valmistetaan

perinteitä kunnioittaen itse keitettyihin liemiin. À la carte -listan pysyviä annoksia ovat suomalaisen

ruokakulttuurin klassikot blineistä paistettuihin silakoihin ja wieninleikkeeseen.

Kaikkien listojen annokset ovat saatavilla myös lounasaikaan, päivittäin vaihtuvan lounaslistan lisäksi.

À LA CARTE

Alkuruokia
 

 

Lohipastramia, pikkelöityjä sieniä, marinoitua sipulia ja parmesaanivaahtoa

15 €

Graavia poroa ja balsamicolakkoja

15 €

Juustolla kuorrutettuja etanoita ja valkosipulia

16 €

Korvasienikeittoa

14 €

 

Kalaruokia

Päivän annos

22 €

Paistettuja ahvenfileitä, korvasienikastiketta ja

maa-artisokka-perunaterriiniä ja tryffelivoissa

paistettua pinaattia

28 €

Liharuokia
 
 
 

 Wieninleike ja perunamuhennosta

28 €

Wieninleike ja perunamuhennosta valmistetaan
klassiseen tapaan aina aidosta vasikanlihasta ja
saa sekä leivityksensä että rapean paistopintansa
à la minute – vasta viime hetkellä.
 
 

 

Täytetty lehtipihvi ja duchesseperunaa

– kaprista, sipulia, sinappia ja munaa

28 €

Châteaubriand /Coeur de filet, paistettua valkosipuli-

perunaa, sieniä ja tomaattia

32 €

 

Vihannesruokia

Kasvispyttipannua, ryytisinappia,

punajuuriketsuppia, kurkkusalaattia ja uppomuna

17 €

Klassikoita

Tartarleipä Kosmos – sipulilla ja

worchestershirekastikkeella maustettua

sisäpaistia, lisäkkeenä mätiä, smetanaa ja

keltuainen

26 €

Kuorrutettu Sylvesterleipä – tummalla

paahtoleivällä mätiä ja korvasienikastiketta

24 €

Kuorrutettu Sylvesterleipä – tummalla paahtoleivällä
mätiä ja korvasienikastiketta on saanut nimensä
uudenvuoden aattona nimipäiväänsä viettävän
pyhän Sylvesterin mukaan. Aikoinaan uutta vuotta
juhlineelle seurueelle valmistettu yöruoka on saanut
pysyvän paikan ruokalistalla.
 

Vorschmack ja duchesseperunaa

16 € / 22 €

Jälkiruokia

Juustolautanen

12 €

Kotitekoista vanilijajäätelöä ja

kuumaa suklaakastiketta

11 €

Ohukkaita,

itsetehtyä mansikkahilloa ja kermavaahtoa

10 €

Jäähdytettyä suklaa-juustokakkua

Nina Lincolnin tapaan

11 €

 
Jäähdytettyä suklaa-juustokakkua Nina Lincolnin tapaan on ollut listalla
jo 30 vuoden ajan. Alunperin Englantilaisen kilpa-autoilijan antama
ohje on peräisin 1970-luvun formula-kuljettaja Jochen Rindtin
suomalaisen puolison keittiöstä.