Ruoastamme

Klassinen ranskalainen keittotaito sekä niin ruotsalaiset kuin venäläisetkin vaikutteet ovat sulautuneet Kosmoksen pitkän historian aikana aidoksi ”helsinkiläiseksi keittiöksi”.

Kosmoksen oma ruisleipä leivotaan 75 vuotta vanhaan juureen ja kaikki kastikkeet valmistetaan perinteitä kunnioittaen itse keitettyihin liemiin. À la carte -listan pysyviä annoksia ovat suomalaisen ruokakulttuurin klassikot blineistä paistettuihin silakoihin ja wieninleikkeeseen. Kaikkien listojen annokset ovat saatavilla myös lounasaikaan, päivittäin vaihtuvan lounaslistan lisäksi.

À La Carte

Alkuruokia

Parsa-vuohenjuustosalaattia ja lohipastramia

15 €

Marinoitua sydänsimpukkaa ceasarkastiikkeessa paahdetulla talon hapanjuurileivällä ja mätiä

15 €

Juustolla kuorrutettuja etanoita ja valkosipulia

16 €

Korvasienikeittoa

14 €

Kalaruokia

Paistettuja silakoita ja perunamuhennosta

19 €

Paistettuja ahvenfileitä, korvasienikastiketta ja maa-artisokka-perunaterriiniä ja tryffelivoissa paistettua pinaattia

28 €

Kuhakeittoa – kauden kasviksia, nokkos-tomaattipestoa ja silakanmätiä

20 €

Liharuokia

Wieninleike ja perunamuhennosta

28 €

Täytetty lehtipihvi ja duchesseperunaa – kaprista, sipulia, sinappia ja munaa

28 €

Châteaubriand / Coeur de filet, paistettua valkosipuliperunaa, sieniä ja tomaattia

32 €

Poronulkofileetä, korvasieni-kaalipaistosta ja selleri-omenapyreetä sekä kuusenkerkkä-vadelmakastiketta

30 €

Vihannesruokia

Kasvispyttipannua, ryytisinappia, punajuuriketsuppia, kurkkusalaattia ja uppomuna

17 €

Klassikoita

Tartarleipä Kosmos – sipulilla ja worchestershirekastikkeella maustettua sisäpaistia, lisäkkeenä mätiä, smetanaa ja keltuainen

26 €

Kuorrutettu Sylvesterleipä – tummalla paahtoleivällä mätiä ja korvasienikastiketta

24 €

Vorschmack ja duchesseperunaa

16 € / 22 €

Jälkiruokia

Juusto

8 €

Kotitekoista vanilijajäätelöä / sorbettia ja kuumaa suklaakastiketta

11 €

Ohukkaita, itse tehtyä mansikkahilloa ja kermavaahtoa

10 €

Jäädytettyä suklaa-juustokakkua Nina Lincolnin tapaan

11 €

Lihan alkuperämaa:
Nauta Suomi
Lammas Suomi
Lisätietoja mahdollisista allergisoivista raaka-aineista saatte henkilökunnalta

Yhteystiedot

Ravintola Kosmos
Kalevankatu 3
00100 Helsinki

Avoinna
ti-la: 12 ->

Olemme kiinni juhannuksena 25.-28.6.  ja lomalla 3.7.-3.8.

(09) 647 255
kosmos@kosmos.fi