Ruoastamme

Klassinen ranskalainen keittotaito sekä niin ruotsalaiset kuin venäläisetkin vaikutteet ovat sulautuneet Kosmoksen pitkän historian aikana aidoksi ”helsinkiläiseksi keittiöksi”.

Kosmoksen oma ruisleipä leivotaan 75 vuotta vanhaan juureen ja kaikki kastikkeet valmistetaan perinteitä kunnioittaen itse keitettyihin liemiin. À la carte -listan pysyviä annoksia ovat suomalaisen ruokakulttuurin klassikot blineistä paistettuihin silakoihin ja wieninleikkeeseen. Kaikkien listojen annokset ovat saatavilla myös lounasaikaan, päivittäin vaihtuvan lounaslistan lisäksi.

À La Carte

Alkuruokia

Mätiä, smetanaa ja sipulia, blini tai paahtoleipää (muikun mädillä +7€)

22 €

Paistettua kampasimpukkaa, belukalinssisalaattia ja avokadoa

18 €

Lohipastramia, pikkelöityjä sieniä ja marinoitua sipulia kreemiä suomalaisesta juustosta

16 €

Juustolla kuorrutettuja etanoita ja valkosipulia

17 €

Suomalainen antipasto

16 €

Silliä à la Kosmos

15 €

Korvasienikeittoa

15 €

Graaviporoa ja balsamicolakkoja

17 €

Hummerikeittoa

15 €

Kalaruokia

Paistettuja silakoita ja perunamuhennosta

22 €

Paistettuja ahvenfileitä, korvasienikastiketta ja maa-artisokka-perunaterriiniä ja tryffelivoissa paistettua pinaattia

34 €

Paahdettua taimenta, pähkinävoissa pyöräytettyä kaalia ja kukkakaalia, pistaasipähkinää ja tomaattivoikastiketta

34 €

Liharuokia

Munuaisia sherrykastikkeessa, paistettua perunaa ja parmesaania sekä kevätsipulia

26 €

Kateenkorvaa ja kermakastiketta, paistettuja tatteja, uunijuurespyreetä ja palsternakka-sipulikroketti

33 €

Savustettua poronkieltä, korvasienikastiketta ja rosmariiniperunaa

27 €

Täytetty lehtipihvi ja duchesseperunaa – kaprista, sipulia, sinappia ja munaa

31 €

Poronulkofileetä ja porowallenberg, uunijuurespyreetä, korvasieni-kaalipaistosta ja balsamico-vadelmasiirappia

41 €

Châteaubriand ja paistettua ankanmaksaa, tiristettyä yrttiperunaa, tryffelivoissa paistettuja tatteja ja madeirakastiketta

39 €

Coeur de filet provençale (vähintään kahdelle)

à 39 €

Wieninleike ja perunamuhennosta

31 €

Vihannesruokia

Kasvispyttipannua, ryytisinappia, punajuuriketsuppia, kurkkusalaattia ja uppomuna

22 €

Sienipihvejä, punajuuri-papuraguta ja yrttijogurttikastiketta

23 €

Klassikoita

Tartarleipä Kosmos – sipulilla ja worchestershirekastikkeella maustettua sisäpaistia, lisäkkeenä mätiä, smetanaa ja keltuainen

27 €

Kuorrutettu Sylvesterleipä – tummalla paahtoleivällä mätiä ja korvasienikastiketta

24 €

Vorschmack ja duchesseperunaa

17 / 24 €

Jälkiruokia

Juustopala

8 €

Kotitekoista vaniljajäätelöä ja kuumaa suklaa- tai kinuskikastiketta

12 €

Ohukkaita, itse tehtyä mansikkahilloa ja kermavaahtoa

12 €

Jäädytettyä suklaa-juustokakkua Nina Lincolnin tapaan

12 €

Tiristettyä Camembertiä ja vadelmahilloa

16 €

Savuviskillä maustettu crème brûlée

12 €

Vadelmavacherin

12 €

Lihan alkuperämaa:
Nauta Suomi
Lammas Suomi
Lisätietoja mahdollisista allergisoivista raaka-aineista saatte henkilökunnalta

Avoinna

Ma-pe: 11:30 – 24:00
La: 16 – 24 (2.11. kiinni)
Keittiö sulkeutuu 23.00
Kiinni: 6.12., 24.-26.12. (23.12. suljemme klo 19), 1.1. ja 6.1.

Ravintola Kosmos

Kalevankatu 3
00100 Helsinki

(09) 647 255
kosmos@kosmos.fi

Yhteystiedot

Ravintola Kosmos
Kalevankatu 3
00100 Helsinki

Avoinna

Ma-pe: 11:30 – 24:00
La: 16 – 24 (2.11. kiinni)
Keittiö sulkeutuu 23.00
(09) 647 255
kosmos@kosmos.fi